bize ulaşın

formu temizle
gönder

Tebrikler

Mesajını başarılı bir şekilde iletildi.

Tamam

Şirketinizde e-öğrenme çalışmalarına başlamaya, kurumsal akademinizi çevrimiçi bir ortama taşımaya karar verdiniz. Öncelikle tebrik ederiz, bu çok doğru bir karar! Peki, ilk adım olarak ne yapmalısınız? “LMS” diye bir şeyden bahsedildiğini duymuştunuz bir ara. Neydi ki bu LMS? Başlığımızın sadeliğinden de anlayacağınız gibi, biz de bu yazımızda, tam olarak bunu açıklamak istiyoruz: “LMS nedir?”

LMS, İngilizce “Learning Management System” kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır. Türkçeye, “Öğrenme Yönetim Sistemi” ya da “Eğitim Yönetim Sistemi” olarak iki şekilde de çevirebiliriz; ancak Türkiye’de de LMS’in kullanımı, ÖYS ve EYS’ye göre çok daha yaygın.

LMS aslında e-öğrenme faaliyetlerini yerine getirmek ve takibini yapabilmek ve süreçlerin sistematik bir şekilde yönetilmesini sağlamak üzere tasarlanmış bir yazılımdır. LMS; biri kullanıcılar (çalışanlarınız), biri de sistem yöneticileri (İK ve Eğitim departmanları) olmak üzere iki arayüze sahiptir. Kullanıcılar, kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıkları LMS’i, kendisine atanan (tanımlanan) e-eğitimleri ve çevrimiçi sınavları almak, kendi eğitim raporlarını takip etmek ve sistem yöneticileriyle iletişimde kalmak için kullanır. Aslında LMS, kullanıcılar için çevrimiçi bir kütüphanedir demek, pek de yanlış olmaz. Sistem yöneticileri ise, bu yazılım sayesinde, kullanıcı ve eğitim bazlı detaylı raporlar çekebilir ve kolaylıkla çalışanların gelişimlerini takip edebilir. LMS, hem kullanıcı hem de yönetici tarafında zamandan ve maliyetten ciddi tasarruf sağlar.

LMS, hem kullanıcı hem de yönetici tarafında zamandan ve maliyetten ciddi tasarruf sağlar.

LMS anlaşıldı. Peki, SCORM ne demek?

Daha önce biraz LMS araştırması yapanların karşısına mutlaka SCORM kelimesi çıkmıştır. SCORM, aslında bir LMS standardıdır. Örneğin; elinize bir USB geçtiğinde, markasına dikkat etmeksizin, o USB’nin mutlaka bilgisayarda uyumlu bir girişi olduğunu bilirsiniz. Çünkü belli bir standartta üretilmiştir. Aynı şekilde SCORM standardında bir eğitim yönetim sistemi kullanıyorsanız, farklı firmalardan SCORM paketlenmiş e-eğitimler aldığınızda, e-eğitimler sisteminizde sorunsuzca çalışır. Bu standart, LMS’in en temel görevlerinden olan raporlama ve eğitim paketi ile LMS'in aynı dili konuşmalarına imkan sağlar. Peki dünyada sadece tek bir LMS standardı mı var? Tabii ki hayır. Ancak SCORM dünyada ve ülkemizde en yaygın olan standarttır ve bu standartta bir LMS kullanmak sizi ileride karşınıza çıkacak birçok sorundan korur. Biz de, Einstein olarak “Eğitim360” isimli LMS’imizi bu standartta ürettik.


Bütün LMS’ler aynı mı? Eğitim360'ın farkı ne?

Tüm LMS’lerin kullanıcı yönetimi, raporlama gibi temel görevleri vardır; ancak tabii ki tüm LMS markaları farklı özellikler barındırabilir. Örneğin biz, [e]instein olarak, eğitim360'ı geliştirirken birkaç nokta üzerinde oldukça çalıştık;


Eğitim360 kullanıcı-dostudur!

Bünyesinde birden fazla firmaya sahip şirketler için firmaya özgü bölümlerden erişim sağlar. Yöneticiler “Yönetici Paneli üzerinden; kullanıcılar “Kullanıcı Paneli” üzerinden olmak üzere kullanım amacına yönelik ayrı panellerden sistem girişi gerçekleştirir. Sistem içerisindeki hazır şablonlardan hızlı ve kolay bir şekilde sınav içerikleri oluşturur.

Hangi ülkeden girdiğinize göre otomatik ayarlanan çoklu dil seçeneği sunar. Gelişmiş inceleme teknikleri ile kullanıcıların karşılaştıkları sorunlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesini sağlayan geri bildirim sağlar. Şirket içi duyuruların, haberlerin ve eğitim360 ile ilgili gelişmelerin kaçırılmaması için tarayıcı bildirimi açma/kapama özelliğine sahiptir.

Sürükle bırak yaparak eğitimlerinizi ekleyebilir, birkaç tıkla detaylı raporlara ulaşabilirsiniz.
Tüm şirketinize veya belli bir departmana/departmanlara duyurmak istediğiniz haberler için toplu e-bülten gönderimi yapar. Başarıyla tamamlanan eğitimlerin sonunda Blockchain teknolojisine sahip sertifikasyon kazanımına imkan verir.

Kullanıcı ve Yönetim Panellerinin Giriş ekran ve Ana Sayfa arayüzünde kişiselleştirilmiş tasarım veya özel tasarımlar uygular. Eğitim360 aracılığıyla/tarafından kullanıcılara gönderilmek istenen e-postalarda şirkete özel içerik ve tasarım oluşturur. Kullanıcı deneyimlerini gözeten dünya standartlarında sistem arayüzü tasarımına sahiptir. Kullanıcıların hangi sıklıkta, nereden, nelere ne kadar süre ile girdiklerinin raporlaması Google Analytics ile ölçümlenir.

Daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa, bizimle iletişime geçmeyi unutmayın!

Einstein 10 Şubat 2020

Referanslar